Sex får döda efter vargangrepp utanför Ålaryd

Ny vargattack utanför Skillingaryd

Tidigt på lördagsmorgonen angreps och dödades flera får i Ålaryd utanför Skillingaryd. För djurägaren var det andra gången på ett år som vargen drabbade gården.

Vid femtiden på lördagsmorgonen hörde Barbro och Bengt Andréasson hur korna väsnades i hagen. De säger till lokaltidningen att de förstod att något inte stod rätt till. Kanske för att de drabbades av ett vargangrepp för ungefär ett år sedan.

– Vi hörde hur korna väsnades vid femtiden i går morse och förstod att det var något. Vi såg också en tacka komma på vägen. När vi såg att hon var skadad förstod vi vad som hade hänt.Förra gången hade han fåren alldeles i en hage intill huset. Denna gången var de en kilometer bort i en annan hage.

Vargngreppet har kvalitetssäkrats av länsstyrelsens djurtillsyningsman. Sex får dödades och ytterligare två är så pass skadade att de förmodligen måste avlivas.

Bengt säger till tidningen att han nu vaktar fåren och att han inte ger sig förrän vargen är borta.

 

Källa: http://värnamo.nu/nyheter/nytt-vargangrepp-i-alaryd/

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se