Sex får vargdödade, Valbo-Ryr, Bohuslän

vargdödat får skåne 3

För nionde gången slog vargen till Västra Götaland. Nyligen dödades 18 får i Dals-Ed och denna gång förlorade sex få livet i Valbo-Ryr.

Västra Götaland har drabbats förhållandevis hårt under året när vargar spritt sig söderut i länet. Antalet angrepp som registrerats är nio till antalet och antalet dödade tamdjur uppgår till fler än 60 stycken.

Natten mot måndagen var det så dags igen då en eller eventuellt flera vargar tog sig in i en fårhage i Valbo-Ryr mellan Munkedal och Färgelanda. Beteshagen var inhägnad men som på många andra håll fanns öppet vatten tillgängligt och där brukar man av hävd inte stängsla därför att vatten stoppar fåren men inte varg.

Länsstyrelsens besiktningsman, Göte Johansson uppger för tidningen att vissa vargar verkar ”få smak på får” med innebörden att de brukar fortsätta med den dieten. Det är inte särskilt svårt att bekräfta Johanssons uppgifter genom att bara titta på nyhetsflödet som enkelt uttryckt brukar vara lokalt och med en viss frekvens.

Källa: http://bohuslaningen.se/nyheter/munkedal/1.2340585-vargen-slog-till-igen-sex-far-doda
Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se