Sju får döda i sannolikt vargangrepp, Skåne

vargdödat får skåne 3

Efter en stunds uppehåll i regionen har ett vargangrepp skett i norra delen av länet. Sju får dödades i går i Emmaljunga enligt länsstyrelsen.

Sju döda får, sex lamm och en tacka, hittades i går i Emmaljunga i norra Skåne. Djuren dödades troligen redan i helgen vilket har försvårat besiktningen, men sannolikt har de dödats av varg.

– Djuren hade legat i några dagar och flera andra djur hade ätit av kropparna. Skadorna var därför svåra att analysera. Men bettskadan på ett av lammen tyder på att det är varg, berättar Bertil Nilsson, rovdjurshandläggare på Länsstyrelsen Skåne.

Under natten till i går var det ett vargangrepp på en fårbesättning söder om Markaryd, då en tacka och ett lamm dödades. Det skedde bara några kilometer från den här platsen, på andra sidan gränsen till Kronobergs län.

Detta är det första angreppet i Skåne sedan vargrivningarna i sydöstra Skåne i augusti och början av september, då 34 får dödades vid åtta angrepp.

– Det är helt omöjligt att uttala sig om det kan vara samma varg. Det kan det vara, men det kan också vara en helt annan varg, säger Bertil Nilsson.

 

Källa: http://www.lansstyrelsen.se/skane/Sv/nyheter/2013/Pages/sannolikt-vargangrepp-i-norra-skane-.aspx
Foto: Privat. Från tidigare angrepp i Skåne.
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se