Sju får vargdödade trots elnät, Västra Götaland

sju får vargdödade hjärtum

En stor fårbesättning sydväst om Trollhättan fick under lördagsmorgonen besök av varg trots elnät med 6 000 volt. Resultatet, sju får döda.

Länsstyrelsen kan konstatera ännu ett vargangrepp i Västra Götaland rapporterar tidningen Jakt & Jägare. Besiktningsman, Bertil Andersson ger uttryck för viss frustration efter att ha konstaterat att de angripna fåren befann sig i en hage med så kallat elnät som tillhandahålls av länsstyrelsen som akutskydd för att förhindra fler angrepp. Ett dylikt elnät håller en spänning om 6 000 volt.

Djurägaren blev uppringd av en granne som sett att något var ”fel” i hagen. Väl på plats kunde djurägaren konstatera att tre får dödats och att ytterligare fyra var allvarligt skadade. De skadade fåren avlivades i vanlig ordning.

– Det var bra med ström i stängslet, 6 000 volt, men nätet låg nedböjt på några ställen och där kan vargen ha gått in. Stängslet kan ha lagt sig av att fåren blivit stressade och sprungit in i det, säger Bertil Andersson till tidningen.

Fåren är nu flyttade tillbaka till hagen med besiktigade och av länsstyrelsen godkända rovdjursstängsel.

Något känt vargrevir finns inte i området.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/sju-far-vargdodade-i-hjartum
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se