Skolbarn vid busshållplats i närkontakt med varg

Skolbussen hade stannat för att invänta två skolbarn. Då plötsligt hoppade en varg ut framför skolbussen. Vargen var bara några meter från barnen.

Skolbussen kom som vanligt i fredags morse på vägen intill stängslet vid Vilsta nära Hackvads kyrka. Det var fortfarande mörkt och till vänster om föraren Lars-Göran Larssons stod två skolbarn. Han stannade och fick se en varg hoppa över stängslet precis vid framrutan.

– Den var bara tre meter från barnen som skulle gå till bussen. Vargen tittade på dem några sekunder och sedan gick den därifrån. Sedan stannade den, vände sig om och tittade igen. Jag försökte få in barnen i bussen så fort som möjligt, säger Lars-Göran till Närkes Allehanda.

Lars-Göran Larsson berättar vidare att barnen verkade lite skärrade efter mötet och att de pratade om det på väg till skolan i Fjugesta.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se