Skolbuss sätts in efter täta vargobservationer, Finland

I Finland händer det att kommuner ställer upp med skolskjuts efter vargobservationer. I Tohmajärvi pågår det sedan en vecka tillbaka.

Barn på väg till och från skolan har från gång till annan fått åka buss i Finland efter att vargar observerats i området. Tilltaget med skolbuss tog sin start i södra Finland för några år sedan och genomför just nu i Tohmajärvi kommun nära gränsen mot Karelen.

Bussinsatsen gjordes efter att vargar observerats inne på gårdar och runt bostäder runt årsskiftet. Vargarna verkar dock ha försvunnit då inga nya spår syntes till under spårningen förra helgen.

Skolans ansvarige, Pirjo Rouvinen säger att situationen dock avgörs på daglig basis och att ständig kontakt hålls med viltspårare. Situationen förväntas återgå till det normala när inga mer observationer görs, rapporterar tidningen Karjalainen.

 

Källa: http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/42020-uutisalasin-tohmajarvella-ylimaaraisia-koululaiskuljetuksia-susien-vuoksi?
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se