Sköt angripande varg på hundpromenad

Under en promenad med sina tre labradorer upptäckte Forrest Mize en varg som gjorde sig beredd att attackera hundarna. Mize, beväpnade med en revolver sköt och dödade vargen innan den han fram till hundarna.

Dagen innan nyårsafton promenerade Forrest Mize, 53 längs West Hidden Valley Road tillsammans med sina tre labradorer. Hundarna gick framför honom utan koppel då han plötsligt ser en varg i storleksordningen 50 kilo på andra sidan vägen.

Forrest Mize berättar för tidningen hur han såg vargen krypa ihop för att ta sats inför ett angrepp. Mize, beväpnad med en revolver, kaliber .22 drog och sköt vargen i steget.

– Jag fällde vargen i steget. Skottet tog rakt i hjärtat.

Tyvärr har detta fått rättsliga efterföljder då Mize saknade ett giltigt jaktbevis för just varg. Samma dag som han sköt vargen gick han dock och löste ett sådant kort dvs betalade avgiften till lokala viltvårdsmyndigheten i Idaho.

Men The Idaho Department of Fish and Game gav honom en bot för att han innehaft ett vargskinn utan att först ha löst jaktkort. Att det skedde i självförsvar tycks de inte ha funderat över.

Vad som irriterar Forrest Mize mest är att om han inte anmält att han skjutit vargen utan helt enkelt grävt ner den hade inget hänt. Som ostraffade fann han det dock mer korrekt att anmäla händelsen. Något han nu alltså ser ut att delvis få ångra.

 

Källa: http://www.cdapress.com/news/local_news/article_f933fd90-9b6d-11e4-9acb-4b8a48a3ee4e.html#.VLWaGRo6rXw.bitly

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se