Slut på gratismaten för vargarna på Järvzoo

Varje år har ett tiotal ton slaktavfall från Delsbo slakteri skänkts till Järvzoo som mat till deras vargar. Men, nu är det slut på gratismaten efter att slakteriet i protest mot Järvzoos medverkan i utplantering av djurparksvargar.

En varg äter mellan 2 och 4 kilo kött per dag och fram till nu har Järvzoo haft det förspänt då Delsbo slakteri försett dem med slaktavfall till ingen kostnad. Maten till djurparkens vargar har således inte kostat ett öre men slakteriets leverantörer tyckte att Järvzoos medverkan till ytterligare vargar i det fria var för mycket.

– Det är deras inblandning i planerna på att sätta ut djurparksvargar som fått oss att fatta beslutet, säger Bengt Eriksson, VD vid Delsbo slakteri till tidningen Jakt och Jägare.

Slakteriet har av förklarliga skäl ett brett kontaktnät bland länets djuruppfödare och bland dem är uppfattningen om rovdjuren klar.

– Vi gör det av hänsyn till våra leverantörer. En del av dem har rent ut sagt ett helvete med varg och björn. Vi har diskuterat en längre tid att sätta stopp för matleveranserna till Järvzoo. Det var planerna på utplantering av djurparksvalpar som blev avgörande, säger Bengt Eriksson.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se