Stenkastning mot närgången varg, Riala

varghojder_640px1

Åsa Jeffler kastade utan framgång sten mot en närgången varg. Först när ytterligare två människor kom till undsättning vek vargen undan.

På torsdagskvällen promenerade Åsa Jeffler med sin hund, en blandning mellan rottweiler och rhodesian ridgeback, i trakterna av Brottby norr om Stockholm. Plötsligt står hon öga mot öga med en varg som inte låter sig skrämmas i första taget.

Åsa berättar för tidningen Jakt & Jägare om sitt möte med vargen. Som boende i området är hon medveten om att det finns varg och hade fram till torsdagens händelse hoppats på att få en skymt av vargen. Dock inte på så nära håll som några meter.

– Förut har jag velat få se vargen. Men när den nu kom så här nära, och inte alls var rädd, fick jag nästan panik, berättar Åsa Jeffler.

Vargen som plötsligt dök upp framför henne hade hon först sett i en hage innan den försvann. Föga anade hon då att vargen strax därefter skulle visa sig väldigt nyfiken. När vargen väl bestämt sig för en närmare inspektion började Åsa få panik.

– Jag försökte kasta sten på den, men det var svårt när jag samtidigt skulle hålla i min hund, förklarar hon.

Trots stenkastning, stampandet i marken och en allmänt störande attityd vek inte vargen undan. Först när två kvinnor som sett vargen tidigare kom till undsättning kunde vargen skrämmas på flykt. Kvinnorna som kom för att hjälpa hade med sig en kamera med blixt och de tror att det var blixtrandet som till slut fick vargen att ge sig av.

Som så många andra som möter varg är storleken något som få är beredda på. Bilden ovan illustrerar ett normalt storleksförhållande mellan en svensk man, kvinna och den sortens varg vi har i Sverige. De övriga två vargarna är sådana som finns i Spanien och Italien.

– Jag vet bara att den var väldigt, väldigt stor, kommenterar Åsa.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/har-kastar-asa-sten-mot-den-oradda-vargen
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se