Stövare vargangripen under jakt, Gagnef

stövare vargangripen under jakt gagnef

En varg ur Gimmenreviret angrep på fredagsförmiddagen en Hamiltonstövare. Stövaren överlevde angreppet men hade rejäla bitskador över ryggen.

Stövare och älghundar är de jakthundar som oftast angrips av varg. Dels för att de är vanligt förekommande hundar men också för att de arbetar självständigt och inte sällan långt från ägaren under det att de söker det vilt de är tränade att jaga. Att stående fågelhundar eller för den delen stötande kortdrivare angrips av varg är inte lika vanligt men förekommer också.

Under fredagsförmiddagen jagade Sven-Gunnar Jansson mellan Gagnef och Insjön med sin tvååriga, välmeriterade Hamiltonstövare. En stund efter att stövaren fått upp hare hörde Jansson hur hunden skrek till och anade vad som var på gång.

– Jag hade inte kunnat tro att det skulle vara så här hemskt. Det var overkligt. Jag har jagat i 40 år och jag har aldrig varit med om något liknande, säger Sven-Gunnar Jansson till Jakt & Jägares webbradio.

Länsstyrelsens besiktningsman har tittat på hundens skador och konstaterat att den blivit biten av varg.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/webbradio/varg-till-attack-under-hardrevet
Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se