Strävhårig tax dödad av varg, Årjäng

strävhårig tax vargdödad årjäng

En dryg halvtimme efter att Bengt-Åke Karlsson släppt sin strävhåriga tax, Dacke återfanns han i detta skick. Bengt-Åke säger att löshundsjakten är ett avslutat kapitel.

Årjäng drabbas av ytterligare vargangrepp mot hund. Denna gång dödades en strävhårig tax under jakt. Det dröjde en kvart från det att hundägaren sist hörde hunden till det att han hittade resterna av taxen.

Länsstyrelsen har besiktigat angreppet och konstaterar att det rör sig ”om varg till 90%”. Motiveringen till att inte säga 100% uppges vara att ägaren inte sett vargen vilket han inte gjorde. Dock fick han reda på i efterhand att en varg setts cirka en mil från platsen dagen innan.

I tidningen Jakt & Jägares webbradiosändning säger Bengt-Åke Karlsson att det hela är förfärligt och att jaktkulturen som de är vana vid på landet är på god väg att upphöra.

– Jag vet inte om jag skaffar någon mer hund. Det får nog vara ett avlutat kapitel. Det här vill jag inte uppleva någon mer gång, säger Bengt-Åke Karlsson i Jakt & Jägares webbradio.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/webbradio/taxen-dacke-dodad-av-varg
Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se