Svensk skådespelerska skyddades mot vargar

Alicia Vikander är en svensk skådespelerska med en gryende karriär utomlands. I en intervju med The Guardian berättar hon om inspelningen av nya filmen ”Anna Karenina” där vargar var ett problem på inspelningsplatsen.

Svenska skådepelerskan Alicia Vikander är trots en Guldbagge inte så känd för en internationell publik men kommer helt klart att bli det efter att nya filmen Anna Karenina har premiär den 15 februari nästa år. I filmen har Vikander bland andra Keira Knightley, Jude Law och Aaron Johnson som motspelare.

I en intervju med tidningen The Guardian berättar Alicia Vikander om inspelningen som till stora delar gjorts i London. Utomhusscenerna gjordes däremot på plats i ett vinterkallt Ryssland och där fanns det en del faror att beakta.

– Det var under -40 grader, vi hade inte vatten på fem dagar och sov i en koja på bänkar. I våra instruktioner stod det ”Varning för vargar”. De har attackerat personer. Vi såg en varg en gång, liksom en björn, men det fanns alltid väldigt tuffa säkerhetsvakter som följde med oss överallt, säger Alicia Vikander.

Hela intervjun med Alicia Vikander kan läsas på The Guardian’s hemsida.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se