Tax attackerad av varg, Värmlands Län

tax attackerad av varg värmland

För andra gången drabbas hundägare Thomas Larsson av vargangrepp. 1999 förlorade han en duktig tax och i går var det mycket nära igen.

Jakt dagarna efter jul är en traditionsbunden sysselsättning bland jägare i Sverige och för många är det otänkbart att inte försöka bärga en egen julhare.

Thomas Larsson och hand kompis jagade i Jonsbyn, nordväst om Molkom, annandag jul och till sin hjälp hade de Larssons strävhåriga tax, Ixman. Taxen drev rådjur som Thomas sett ett par gånger innan drevet gick längre bort varpå taxen attackerades av varg.

– Han fick upp två rådjur som jag såg ett par gånger. Sedan gick drevet iväg en lite längre bit och då hörde jag plötsligt hur skallet blev mycket grövre och att hunden också skrek till, säger Thomas Larsson till tidningen Jakt & Jägare.

På väg till platsen där taxen befann sig enligt gps:en såg han en varg lämna området. Taxen hade gömt sig mellan ett par stenar varför det tog lång tid, en kvart innan han återfanns. Taxen var allvarligt biten och i mycket svår chock. Bland annat var revben avbitna och buken punkterad.

Det är oklart om taxen klarar sig. Om inte är det andra gången Thomas förlorar en hund till vargarna då han 1999 blev av med en duktig tax.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/aktuellt/tax-attackerad-av-varg-vid-jakt
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se