Tjänsteman hoppas att varghonan ger sig av

Tjänstemannen Irene Hedlund vid Länsstyrelsen i Västernorrland hoppas att varghonan försvinner ur området där skyddsjakt får bedrivas.

Skyddsjakten på den ryskfinska varghonan i trakten av Junsele försvåras av sträng kyla, stort snödjup och en förfärlig massa renar som gör det svårare att spåra varghonan. Varghanen sköts samma dag som beslutet fattades.

Skyddsjakten får bedrivas inom ett avgränsat område. Om varghonan lämnar området uppfattar tjänstemannen Irene Hedlund det som att hennes status ändras från fredlös till skyddsvärd.

– Jag har uppfattat det som att beslutet då inte gäller längre. Jag hoppas att hon vandrar ner i Medelpad, säger Irene Hedlund.

Redaktionens kommentar: Chansen att varghonan lämnar området som hon enträget återvänt till trots långa flyttar med såväl helikopter som bil får anses försvinnande liten. Där renarna befinner sig kommer också varghonan befinna sig. Vidare kan man kanske tycka att länsstyrelsens tjänstemän inte skall ge uttryck för sådant som kan uppfattas som personliga inlagor när det kommer till själva tjänsteutövningen.

 

Källa: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5408340
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se