Tonårstjej förföljd av varg, Älvdalen

Sjuttonåriga Karolina Olsson var på väg hem till sin bostad i Älvdalens kyrkby då hon plötsligt finner sig iakttagen av en varg. Olsson sprang från platsen varpå vargen följde efter.

Den snöfattig vintern gör att det blir extra mörkt uta och när Karolina Olsson, 17 år var på väg hem till sin bostad i Älvdalens kyrkby vid 10-tiden på kvällen var det gatubelysningen och lite ljus från husen som ledsagade henne genom mörkret.

Då plötsligt här Olsson ett prassel från skogskanten längs Mässvägen.

– Jag hörde något som prasslade i skogen bredvid vägen och tänkte att det var en älg först, berättar hon för Dalarnas Tidning.

men det visade sig vara något annat;

– Den stod bara tre meter från mig och jag såg de lysande ögonen och de stora tassarna. Det var en varg, säger Karolina, som sett varg tidigare.

Vargen var stor, grå, lite tovig i pälsen och hade ett ganska brett ansikte uppger Karolina som fortfarande låter lite skakad när hon intervjuas i tidningens webb-tv.

– Jag blev rädd och chockad och sprang söderut på Mässvägen berättar hon.På Sporthallsvägen kom samtidigt ett gäng pojkar och Karolina sprang mot dem och stannade för att hämta luft när hon kommit förbi dem.

När hon då tittar bakåt ser hon inte längre vargen. Efter att ha hämtat andan fortsätter hon mot bostaden springades. Att gå var inte ett alternativ efter vargmötet för Karolina.

Hanse Hansson, länsstyrelsens rovdjursspårare kom till platsen på torsdagsmorgonen för att säkra eventuella spår. Stora svårigheter förelåg dock då området är vältrafikerat av såväl människor med hundar. Hanse fann dock spår av ett stort hunddjur.

– Det enda jag säkert kan säga var att jag såg spår efter ett stort hunddjur som travat längs Mässvägen och vikt av på Diabasvägen. Då spåren kom ut på Gamla Näsvägen försvann de i alla andra spår på denna mer trafikerade väg, berättar han för tidningen.

Flera vargobservationer har gjorts inom några kilometer från den aktuella platsen. Dock inte den senaste tiden.

Källa: http://www.dt.se/nyheter/alvdalen/1.5344920-varg-foljde-efter-karolina

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se