Tre närgångna vargar inne på tomten

Den tidigare så trivsamma platsen som enligt ägaren, Viola Juhlander, var att likna vid ett paradis har nu förvandlats till en plats förknippad med risk och rädsla. Detta efter att inte mindre än tre vargar vandrat över tomten när Viola var ute för att hämta ved.

Enligt tidningen Jakt & Jägare var det på onsdagsförmiddagen vid 10-tiden som besöket ägde rum. Viola och hennes lilla hund var då ute för att förse sig med ved.

– Det är hemskt. Jag skrek så mycket jag orkade för att få bort dem och sedan för att få tag på min lilla hund. Vi har haft ett paradis här men nu är det slut med det, säger Viola till Jakt & Jägare.

Viola har haft hundar i många år och att hon skulle ha misstagit vargarna för hundar ser hon inte som troligt. Det brukar nämligen sägas om de som säger sig sikta varg att det förmodligen är lösspringande hundar. Bland annat har Viola haft Sibirian Husky som till viss del liknar varg och med den kunskapen så får vargobservationen anses som säker.

När den lilla hunden började skälla på vargarna skyndade Viola fram till den och satte sig själv och hunden i säkerhet.

Viola funderar på att ringa Länsstyrelsen och be om ett rovdjursstängsel men tror sig knappas få gehör för sin önskan.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se