Tre personer svårt bitna av varg, Rumänien

flera personer svårt bitna av varg rumänien

En varg skadade tre personer under den strid som pågick mellan människorna och vargen. Angreppet skedde i Bihar i nordvästra Rumänien i april 2011.

Vargar som angriper människor förekommer relativt frekvent i Rumänien och allt som oftast sker det inne på gårdar eller i den närmaste omgivningen. Rabies verkar av allt att döma vara mer eller mindre endemiskt i Rumänien vilket ytterligare ökar risken för att bli angripen av varg.

I april 2011 skadades flera människor i samband med att en förmodat rabiessmittad varg kom in i en by i Bihar, nordvästra delen av landet nära Ungern.

Först angreps en 52-årig man vars mamma och även några grannar hörde angreppet och kom för att hjälpa till. Vargen hade då bitit sig fast i mannens nacke. En av grannarna tog då en pinne för att slå vargen med. Pinnen var dock alldeles för klen och gick av utan att tillfoga vargen någon egentlig skada.

Slagmålet fortsatte därför med ”bara händerna” vilket är tydligt från nyhetsrapporteringen från sjukhuset. Alla tre männen som slogs mot vargen hade bitskador på armar och ben, i ansiktet och på händerna.

Till slut lyckades de dock med gemensamma krafter döda vargen.

Samtliga behandlades profylaktiskt mot rabies på sjukhuset. Det framgår inte i nyhetsrapporteringen om virusets påträffats hos den döda vargen men beteendet sägs vara typiskt för smittade vargar.

 

Källa: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/trei-oameni-atacati-de-lup-intr-o-gospodarie-din-bihor.html
 
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se