Treåring dödad av varghund, Rumänien

treåring dödad av varghund rumänien

Rumänsk press rapporterar att en treårig flicka mist livet efter att en varghund gått till attack. Upplivningsförsök gjordes men flickans liv gick inte att rädda.

I byn Drăguşeni Fundeanu i grevskapet Galaţi i Rumänien angreps en treårig flicka nyligen av en varghund. Rumänsk press skriver per den 19 mars att flickans liv inte gick att rädda trots att ditkallad ambulanspersonal försökte i över en timme. Flickan hade blivit biten mer än 10 gånger varav åtminstone ett punkterat luftstrupen.

Varghunden (korsning varg/hund reds anm) hade enligt uppgift från ägaren slitit sig. När han upptäckte detta var det redan försent då han samtidigt som han ser hunden också ser att den biter flickan i strupen, skriver tidningen. Polisen har inlett en brottsutredning om dråp. Varghunden är inte avlivad utan hålls under observation för att se om den eventuellt utvecklar rabies men enligt veterinären fanns uppgifter om att den var vaccinerad mot viruset.

Rumänien upplevde så sent som i september 2013 en lika tragisk händelse då en fyraårig pojke, Ionut slets i stycken av vilda hundar i Bukarest. Pojkens kropp var så illa tilltygad att den inte gick att känna igen. Ett förslag om att vilda hundar skulle få avlivas efter två veckor från infångande röstades senare igenom med bred majoritet. Beslutet möttes dock av stora protester från miljöorganisationer.

 

Källa: http://www.evz.ro/breaking-news-fetita-ucisa-de-caini-a-murit-in-chinuri-groaznice-1087726.html

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se