Tredje hunden dödad av varg i Bjursås på två veckor

Vargens bitskador på hundar och mindre djur.

Idag, fredag vargdödades ännu en Schillerstövare i Bjursås, Dalarna. På tre veckor har inte mindre än tre jakthundar fallit offer för vargen i området.

John ”Mossbo-John” Eriksson, Bjursås, var ute på förmiddagen och jagade hare med sin stövare. Plötsligt tystnade drevet och Eriksson misstänkte ganska snart att hans hund kunde ha drabbats av en vargattack.

– Halva hunden var uppäten. Det måste ha varit flera vargar – det syns på sättet man slitit i henne, säger John Ericson. Freja var två år gammal och precis injagad.

Efter lite sökande hittades hunden vargriven utanför byn Björsberg, strax utanför Bjursås. Tidigare har både en gråhund och en stövare rivits av varg i området under de senaste tre veckorna.

Jägarna i området befarar nu att fler hundar kommer att attackeras och dödas av varg när rådjursjakten med drivande hund startar i morgon den 1 oktober. Snart börjar också älgjakten i området rapporterar Jaktjournalen.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se