Turister varnas för varg, Rumänien

turister varnas för varg rumänien

Bilder av hungriga björnar inne i städerna har förekommit länge i Rumänien. Nu har också vargarna dykt upp i sin jakt på mat. Turister varnas för att gå ensamma i skogen.

Vintertid är det svårare för alla djur att finna mat. När vilda gräsätare får ont om mat händer dock inget särskilt men när rovdjur blir hungriga är det inte ovanligt att de söker sig till städerna. Rapporter om detta förekommer i hela världen med varierande frekvens.

Rumänien är inget undantag visar det sig då tidningen Libertatea skriver om att bilder på hungriga björnar som vittjar soptunnor och skräphögar är mer eller mindre vardagsmat. Nu höjs dock ett varningens finger då vargflockarna söker upp städerna i sin jakt på föda.

– Precis som varje år ser man vargflockar i kanten av skogarna. De syns att de är hungriga, säger Liviu Sorinescu från Dinham till tidningen.

Med begynnande turistsäsong för vintersport menar man att en varning är på sin plats och att man bör tänka sig för innan man går alldeles för långt från fjällstugan.

– Vargarna tog en hund vid ett hus alldeles nyligen, fortsätter Liviu Sorinescu.

Ännu har inget allvarligare hänt men Liviu Sorinescu tycker att man bör vara försiktig och hålla sig i närheten av andra människor.

– Det är ovanligt med vargattacker på människor, särskilt om man kan bibehålla lugnet och inte drabbas av panik, då gör de oftast ingenting. Två grannar hamnade i en sådan situation, de stod blixt stilla när fem vargar passerade ganska nära, men de lämnade dem ifred.

 

Källa: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/panica-zona-diham-brasov-lupii-ataca-haita-gospodariile-476793.html#ixzz2rQkuD9aK
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se