Två får vargdödade i Ulvaryd

Samma djurägare drabbad två gånger av varg inom loppet av några veckor. Angreppet skedde i Ulvaryd utanför Markaryd.

Smålandsposten rapporterar om ännu ett angrepp där man misstänker Vittsjövargen. Trots uppsatt akutstängsel efter ett angrepp för ett par veckor sedan tog sig vargen in i hagen och dödade två får.

Besiktningsmannen Lasse Le Carlsson, tvekar inte när tittar på skadorna som an menar är typiska.

– Det är ingen tvekan om att det är varg, skadorna är väldigt typiska. Fåren är bitna med väldig kraft i halsen och sedan ätna av i bröstet, säger länsstyrelsens besiktningsman Lasse Le Carlsson sedan han inspekterat de rivna djuren.

Djurägaren hade innan vargen kom dit 15 får. Nu återstår 11 som skall hålla landskapet öppet vilket är djurägarens ambition och motivation till att ha djur.

Notera särskilt platsens namn, Ulvaryd. Det är inte första gången vi skriver om händelser som sker på platser med historisk anknytning till varg vilket stärker tesen om att vargens vandringsvägare och revir har någon form av geografisk koppling.

 

Källa: http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/ytterligare-tva-far-doda-rivna-av-varg-i-ulvaryd-utanfor-markaryd(4446206).gm
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se