Två hundar dödade på premiärdagen, Finland

 

vargdödad hund finland

Löshundsjakten inleds den 20 augusti i Finland. Årets premiär fick en tragisk början med två, eventuellt tre vargdödade hundar på en och samma dag.

UPPDATERAD 13.08.23 Uppgifter som kom in till redaktionen under gårdagen menar på att det inte är bekräftat att två hundar dödats utan att en är bekräftad och en förmodad. Således är det lyckligtvis inte två eventuellt tre hundar som vargdödats utan en och eventuellt två.

Den egentliga jakten med löshund föregås av en period där hundarna får släppas men bara i träningssyfte. I Sverige får man släppa drivande hund från och med 21 augusti och i Finland är det en dag tidigare. Dagen är att betrakta som premiär för de som har drivande hund och är normalt en dag av glädje och spänning.

Tidigt på tisdagen, dagen för den finska premiären kom uppgifter om att en hund dödats av varg ut via sociala medier. Bilder och platser omnämndes och när dagen var slut fanns två säkrade fall och ett som inte var helt klarlagt. Ett av de två säkra fallen har nu omskrivits i den finska tidningen Iltalehti.

Ägaren till den dödade Beagelhunden på bilden är av förklarliga skäl mycket ledsen och uppriven. Hunden angreps och dödades mycket nära, knappt 170 meter från bebyggelse. I familjen är känslorna upprörda och ”inget öga är torrt” berättar ägaren för tidningen.

– Det behövs inget särskilt skydd för vargarna längre, de ökar exponentiellt, säger mannen till tidningen.

 

Källa: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013082117396922_uu.shtml
Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se