Två personer angripna av varg, Kazhakstan

två personer angripna av varg kazhakstan

Två personer angreps av en varg i västra Kazakhstan norr om Kaspiska havet. Angreppen skedde inom samma by inom loppet av några timmar.

Den 27 januari i byn Inderbor, cirka 200 kilometer norr om Kaspiska havet gick en varg till angrepp mot såväl människor som tamdjur. Två personer skadades allvarligt och fyra får dödades enligt rapportering i Today.kz.

Det första angreppet var mot Zhumabergena Bozekenov som delger tidningen sin berättelse.

– Jag gick upp klockan 8 på morgonen och ut på gården, något attackerade mig plötsligt bakifrån och bet tag i min högra vad. Jag började slå djuret i skallen med knytnävarna varpå han släppte och försvann. Jag trodde först att det var en hund men det visade sig vara en varg. Jag haltade till sjukhuset där de sydde mig och gav mig vaccin mot rabies.

Senare på dagen gick vargen till angrepp mot en 89-årig krigsveteran, Aldashov Isayev. Också han angreps inne på sin gård. När han hittades var han svårt chockad med flera bitsår i huvudet, ansiktet och på underarmen. Till saken hör att det råder sträng kyla i Kazakhstan för närvarande med temperaturer ned mot -30 grader. Aldashov Isayev vårdas på intensiven för närvarande.

På en annan gård, hemma hos Birdjan Fazylova hade vargen också dödat fyra får.

– Jag är bekant med Birdjan Fazylova som vid tillfället var på jobbet och inte på gården. Han ringde och berättade att något inte stod rätt till hemma hos honom och bad mig gå över och se efter. När jag kommer dit slåss två yngre män med en varg. Den ena hade en spade och den andra en högaffel. Jag tar en kofot och ansluter. Vi slår allt vad vi kan på vargen som till slut ligger ned. När polisen anländer skjuter de vargen för säkerhets skull, berättar Ashat Shopanov för tidningen.

Vargkadavret skickades till veterinär för analys av eventuell rabies.

 

Källa: http://today.kz/news/incident/2014-01-28/v-atyrauskoj-oblasti-volk-napal-na-dvux-chelovek/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se