Två vargar jagades bort från fårhage med traktor

När lantbrukare Anders Sverkersson plöjde grannens mark utanför Salbohed, knappt två mil från Sala kom plötsligt en varg över gärdet i riktning mot fårhagen alldeles intill. Anders jagade bort vargen med traktorn och lyckades på så vis avstyra ett möjligt angrepp på fåren.

Det var när Anders vände traktorn på tegen som han fick han syn på vargen.

– Vargen kom springande rakt mot mig där jag satt i traktorn. Grannen har ju får så jag hoppade ut ur traktorn och klappade händerna och skrek för att skrämma iväg den, säger Anders Sverkersson till vlt.se.

Den aktuella vargen sprang då iväg en liten bit men snart upptäckte Anders ytterligare en varg som slagit följe med den första som även den var på väg mot fårhagen.

– Jag såg hur de försökte ta sig över gärdet igen så jag tog traktorn och jagade dem, säger Anders.

Anders resoluta handlande fick vargarna på flykt. Denna gång.

– De är så listiga så man vet inte vad som hade hänt om jag inte råkat vara där, trots att fåren är inhägnade. Jag tänkte inte så mycket på det när det hände men grannen ringde och tackade mig senare på kvällen. Jag verkar ha blivit lite utav en hjälte, säger Anders.

Vargens uppenbara brist i respekt för människor ser Anders allvarligt på.

– Vargarna har ingen respekt för människor, fast att jag var ute och skrämde dem flydde de inte utan de lufsade bara iväg.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se