Två vargmotståndare mordhotade

Kommunfullmäktiges ordförande Sven-Olov Åsberg i Älvdalen och före detta polismannen Nils Björklund hotades på måndagskvällen till livet i ett telefonsamtal. Vid niotiden på måndagskvällen tog Åsberg emot ett telefonsamtal som slutade i ett regelrätt mordhot. Händelsen är polisanmäld.

Sven-Olov Åsberg har ingen kommenter till hotet, men bekräftar att det är anmält till polisen. Nils Björklund, före detta polis och känd vargmotståndare mordhotades även han i samma samtal.

– För egen del bryr jag mig inte så mycket om det där, säger Nils Björklund till Dalarnas Tidning.

– Men det är för djävligt att mordhota en så lugn och sansad person som Åsberg, som dessutom är en folkvald politiker.

Enligt vad Nils Björklund berättar ringde en för Åsberg helt okänd person till honom för att diskutera vargfrågan. Sven-Olov Åsberg är mannen som gjort sig känd för sin motion om att Älvdalens kommun ska vara en vargfri kommun. En motion som antogs av fullmäktige så sent som i mars i år,

– Samtalet avslutades med att mannen i telefonen sa:

– Jag ska skjuta dig med vänster bösspipa och Nils Björklund med höger pipa, sa mannen innan han lade på luren i örat på Sven-Olov Åsberg, fortfarande enligt Nils Björklund.

Älvdalens kommunfullmäktige beslutade under föregående vecka, att med hänvisning till plan- och bygglagen och miljöbalken, arbeta för en vargfri kommun. Socialdemokraterna och Miljöpartiet, reserverade sig dock mot beslutet som i korthet innebär att människans intressen ska gå före vargens och att ingen heller ska behöva vara rädd för vargen.

– Om polisen bara lägger ned lite jobb kan de spåra det här samtalet, säger Nils Björklund.

Brottet rubriceras som olaga hot som om det bedöms som grovt kan ge upp till fyra års fängelse.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se