Tvååring attackerad av varg

tvååring attackerad av varg

En övervakningskamera på Belgrade Zoo i Serbien visar på hur ett vargliknande hunddjur angriper en tvååring. Den visar också tydligt hur ledningen för djurparken försöker ljuga om incidenten.

En vuxen besökare går med sin tvååriga dotter i handen. När de passerar en djurskötare, för tillfället ute i parken med ett vargliknande hunddjur i koppel får vi se hur flickan angrips. Hunddjuret hugger tag i flickan och håller fast i flera sekunder innan angreppet avbryts.

Sekvensen är intressant på flera sätt. Dels visare den hur snabbt den påstådda vargen angriper och dels visar den att det sker utan förvarning. Ledningen för djurparken förklarade att ”vargen inte vanligtvis var aggressiv” vilket brukar vara en standardförklaring när det kommer till liknande incidenter. Till viss del har de rätt då angreppet inte handlar om aggressivitet utan om predation.

Från djurparken hördes först att ”flickan hade smugit upp bakom vargen” och att det var därför som den angrep men som filmen visar pågår inget smygande från varken flickan eller hennes förälder.

Varför jag skriver påstådd varg och vargliknande hunddjur förklaras med att jag inte kan identifiera några kännetecken och att korsningar mellan varg och hund förekommer på flera djurparker i världen. Färgen känns definitivt inte igen som varande från en renrasig varg. I den sammanställning som vi gjort över angrepp på djurparker finns flera incidenter med just hybrider.

TILLÄGG 09:38 Enligt tyska medier är det frågan om en 10-månaders polarvarg vilket vid närmare bildanalys stämmer väl. Polarvargen kännetecknas av sin ljusa färg vilket då inte stämmer överens med de europeiska och ryska vargarna.

Se filmen hos Expressen.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se