Valentin Shevchuk ströp varg efter att ha blivit attackerad, Brest, Vitryssland

Efter att ha blivit attackerad av vargen och enligt vittnesmål kämpat mot densamma gick Valentin Shevchuk segrande ur kampen då han lyckats greppa vargen om halsen. Shevchuk höll fast tills det att vargen kvävdes till döds.

I byn Brest i Parohonsk Pinsk regionen, attackerade en varg Valentin Shevchuk vid en busstation. Vargen attackerad oväntat Shevuk bakifrån som helt oförberedd kastades till marken av vargens kraft. I samma ögonblick som Valentin landade på marken började vargen att bita honom, enligt vittnesmål.

Shevchuk var beslutsam i sitt motstånd och lyckades få ett rejält grepp om vargens hals. Greppet var så pass bra och Valentin höll så pass länge att vargen dog av syrebrist. Allt som allt pågick kampen i 15 minuter enligt vittnesmål.

 

Två människor attackerade av samma varg

Strax innan vargen gick till attack mot Valentin hade den angripit en annan person, 46-åriga Gregory Gerasimovich som även han klarade sig med mindre blessyrer. Båda offren fördes till centralsjukhuset i Pinsk för undersökning och omplåstring.

 

Tidigare vargangrepp

Det är ungefär tre år sedan människor blev angripna av varg i området meddelar TV-kanalen Varyag. Den döda vargen omhändertogs och skall undersökas av experter för att se om vargen eventuellt var smittad av rabies.

Länk till originalartikeln.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se