Varg dödade får på Orust

varg dödade får orust

En varg dödade tre får och tillfogade ytterligare två får så pass svåra skador att de fick avlivas. Angreppet skedde Vräland på Orust.

Länsstyrelsens besiktningsman, Jimmy Carlsson är säker på sin sak när han bekräftar att det var en varg som dödat får på Orust. Angreppet omfattade fem får varav två fick avlivas till följd av svåra skador.

– När jag gjorde den första inspektionen var jag säker till 60 procent att det handlade om en varg som varit i farten. Nu har jag undersökt de dödade fåren och är ännu mer säker på min sak, säger Jimmy Carlsson till tidningen Bohusläningen.

Att det skulle vara något annat hunddjur som dödat fåren är inte aktuellt enligt Carlsson då betten är typiska för just varg.

Flera observationer av varg har gjorts på senare tid i Västra Götaland. Bland annat på Hisingen vilket ligger söder om Orust. Carlsson har en teori om att det är samma varg.

 

Källa: http://bohuslaningen.se/nyheter/orust/1.1983918-det-var-varg-som-dodade-faren
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se