Varg filmad på armslängds avstånd, Surehammar

närgången varg surehammar

Efter att ha hört på radio att en varg befann sig på fel sida av ett viltstängsel begav sig Krister Jakobsson till platsen. Resultatet blev en film på nära håll.

Aftonbladet har rörliga bilder på en varg som kommit på fel sida av ett viltstängsel längs riksväg 66 utanför Surehammar i Västmanland. Kriser Jakobsson hörde på radio om vargen och bestämde sig för att åka till platsen för att själv bevittna djuret.

Resultatet blev ett möte på nära håll. Enligt filmen och Jakobsson själv hade det varit möjligt att vidröra vargen. Krister säger i filmen att han nog inte hade känt sig lika bekväm med mötet om inte viltstängslet varit mellan honom och vargen.

Att det var en ungvarg som Krister mötte är nog sannolikt och är kanske också en förklaring till att den inte visade någon direkt rädsla vid mötet. Vad som kan vara på sin plats att känna till är att vi med all sannolikhet har över 100 ”ungvargar” på fötterna just nu. Under 2011 dokumenterades 25 föryngringar vilket motsvarar 100 överlevande individer som nu med stor sannolikhet stöts bort från reviren inför kommande föryngring.

 

Källa: http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/djurnatur/article16478511.ab
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se