Varg forcerade tre rader stängsel – 12 får döda

vargdödat får skåne 3

Värmlands Folkblad rapporterar om ett vargangrepp i Lekvattnet där vargen tagit sig förbi tre rader stängsel  och dödat 12 får.

Djurägaren Anette Back-Olsson är uppgiven när hon berättar för tidningen om angreppet som decimerade fårbesättningen med 12 djur.

– Kanske kan man inte längre ha djur, säger den uppgivna djurägaren Anette Back-Olsson.

Det är inte första gången Anette drabbas av rovdjursangrepp på sin gård vid Norra Ängarna i Lekvattnet. Faktum är att hon drabbats av angrepp med jämna mellanrum sedan 2006. Efter att ha utrustat sig med tredubbla stängsel trodde hon dock att hon var säker.

– I fjol drog vi fyra kilometer stängsel, det var ett väldigt slit. Nu har vi stängsel runt allt och trodde att det skulle bli bra. Men uppenbarligen hjälpte det ändå inte, säger hon till tidningen.

I morse fann hon två tackor och tio lamm som låg döda på platsen och mycket pekar mot att det blir fler djur som måste avlivas då många är skadade allvarligt.

Anette funderar nu på att sluta upp med djurhållning trots att hon tycker om det. Fullt begripligt och ur såväl ett personligt som djuretiskt perspektiv.

 

Källa: http://www.vf.se/nyheter/torsby/varg-attackerade-far-12-doda
Foto: Privat från angrepp i Skåne, 2013.
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se