Varg i centrala Grycksbo, Dalarnas Län

Tidigt på morgonen siktades fem, sex vargar vid infarten till Grycksbo. Senare på kvällen fick Christer Hedmark och hans fru syn på en varg vid pappersbruket. Avståndet var knappt 20 meter.

Av de vargar som vandrade längs riksväg 69 verkar åtminstone en stannat kvar till kvällningen. Christer Hedmark och hans fru var på väg till bilen vid parkeringsplatsen vid pappersbruket då de plötsligt fick se en varg komma gående.

Enligt Hedmark tog inte vargen någon notis av paret trots att avståndet var knappt 20 meter. Den fortsatte helt sonika över parkeringen mot en skogsdunge i riktning mot vårdcentralen skriver Dalarnas Tidning.

– Man blev förskräckt och lite skärrad med tanke på barnen som går till skolan, säger Christer Hedmark.

Att det var en varg de såg råder det inget tvivel om. Hedmark gör anspråk på att åldersbestämma vargen till en fjoling dvs en varg från förra året.

– Min son kom hit med sina barn på cykel, när de fick höra att vi sett en varg sa barnen ”pappa vi cyklar inte till skolan i morgon”.

Christer avslutar med att det vore bäst om vargen höll sig i skogen och inte inne bland bebyggelse. Ett ganska vanligt sätt att konfrontera vargmöten kan vi konstatera.

Hur vi nu skall få vargen att begripa skillnaden mellan påbjudet och förbjudet område är en svårare fråga.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se