Varg oroar i Hällby

Flera boende i Hällby tror sig ha sett en varg i området under helgen. Leif Wolter och hans fru såg vargen vid deras garage.
 – Det känns obehagligt att ha en varg så nära in på. Vi vågar inte släppa lös vår hund nu, berättar Leif Wolter för Ekuriren.se.

När Leif Wolter stod och klöv ved i lördags såg hans fru en varg vid deras garage. De har hört att flera i Hällby tror sig ha sett vargen under helgen. Flera ska ha sett vargen vid vattentornet och i närheten av skolan.

– Jag tycker att det är otäckt att den har synts till vid skolan, säger Leif Wolter.

På Länsstyrelsens rapportsida rovobs.se kan folk rapportera in rovdjursobservationer. I lördags rapporterades två observationer av varg i Hällby in till hemsidan.
Och till Eskilstuna-Kuriren hörde en läsare av sig i fredags och berättade att en varg synts till i Stora Sundby.

– Det kan vara en ungvarg, en hane som har gått iväg ifrån något av reviren i Örebro eller i Västmanlands län, för att försöka bilda ett nytt revir. Om det är så, är ungvargen säkert bara på genomresa i området och kommer vandra vidare, säger Per Folkesson, rovdjursförvaltare på Länsstyrelsen i Södermanlands län.

Rapporter om att vargar syns till kommer in då och då till länsstyrelsen. Det finns ingen anledning till oro, tycker Per Folkesson.

– Men det är klart att om det rör sig en varg i området, då är det onödigt att låta hundar gå lösa, säger han.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se