Varg rev får, Kronoberg

Typiska bitskador av varg på får

Efter ett antal observationer i södra Småland verkar det nu som om vargen även dödat ett får i trakterna öster om Lessebo.

Varg har observerats i södra Småland under en längre period såväl på håll som relativt nära inne på tomter. Nu verkar det som om vargen även rivit och dödat ett får i Korsnäs, öster om Lessebo rapporterar Smålandsposten. Fårägaren gjorde upptäckten vid 10-tiden på morgonen. Förutom det döda fåret saknas ytterligare ett får ur besättningen.

Länsstyrelsens besiktningsman Jan-Eric Johannisson genomförde inspektionen och är tämligen säker på att angreppet är utfört av en varg;

– En stor hund kan bita ihjäl ett får, men hunden äter inte upp det. Och det här fåret var stort sett uppätet, säger han till Smålandspostens nätupplaga.

Det var inte så länge sedan som en bilist rapporterade om att han förmodligen kört på en varg i trakterna av Kosta. Givet storleken på ett vargrevir är det inte alls osannolikt att det rör sig om samma varg.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se