Varg tågdödad, Västmanland

Tidningarnas Telegrambyrå rapporterar om att en varghane tågdödats i Västmanland. Uppgifterna om storleken är anmärkningsvärda.

Tåg är ingen ovanlig anledning till att vargar och annat vilt förolyckas. Särskilt vintertid då spåren bjuder på en enkel framfart vid stort snödjup. Under fredagsmorgonen dödades en varghanne på detta vis i Västmanland. Man tror att det rör sig om alfahanen i Hedbynreviret som delas av Västmanland och Örebro län.

– Tåget klarade sig alldeles utmärkt, vargen däremot fick sätta livet till, säger Maria Rupla vid polisen.

Vargen som uppges väga 70 kilo ska föras till Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Vargfakta har sett bilder av vargen och kan intyga att den är stor. En jämförande bild av en framtass och en vuxen människas hand visar att de är jämnstora vilket alla gånger är större än merparten av de vargar vi rapporterar om.

TILLÄGG 14:35 Enligt uppgifter från SVA som nu vägt vargen hamnade vikten på 50 kg.  SVA har bara fått in 6 hanar tyngre än 50 kg där den tyngsta vägde 54 kg.

 

Källa: http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19784536.ab
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se