Varg trafikdödad, Norrtälje

Tidigt på morgonen hittades en påkörd varg längs med E18 någon kilometer från avfarten Södersvik. De omfattande skadorna på vargen tyder på att en långtradare kört på vargen.

En tjänstebil från ett bevakningsföretag fann den påkörda ungvargen någon kilometer från avfarten Södersvik längs E18 i Norrtälje. Den döda ungvargen var illa tilltygad vilket betyder att ett större fordon, en långtradare kört på vargen.

– Vargen är illa tilltygad och finns just nu på polisstationen, säger Håkan Brolin, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen, till Norrtelje Tidning.

Från länsstyrelsen väntas en besiktningsman komma under dagen för att undersöka vargen som därefter i sedvanlig ordning skickas till Statens Veterinärmedicinska Anstalt för obduktion.

Någon misstanke om brott föreligger inte enligt polisen;

– Kör man på stora djur är man skyldig att anmäla det. Annars är det smitning från trafikolycksplats. Så tolkar vi inte situationen i det här fallet. En långtradarchaufför märker knappast om han kör på ett så litet djur som en varg , säger Håkan Brolin till Norrtelje Tidning.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se