Varg vid tomten i Lindesberg, Örebro Län

varg vid tomten i lindesberg

Hundägare Jan Ahlström hade noterat att hunden betett sig konstigt ett par kvällar. Svaret fick han då en varg stod på andra sidan staketet, 5 meter från hunden.

Som så många gånger tidigare är det bostadsområden i städers ytterområden som först får påhälsning av varg. Villaområden insprängda i stora skogspartier har varit särskilt drabbade av vargbesök och i december 2011 fick boende i Solmyra, Västmanland bevittna hur en vargflock angrep en älgko med kalv vid områdets brevlådor.

Platsen för den aktuella händelsen är som bilden visar urtypen för ett område där risk för vargkontakt föreligger. Jan Ahlström hade noterat att hans hund bettet sig märkligt några kvällar och svaret på varför kom härom kvällen då Jans hund sprang ut på gräsmattan sent på kvällen för att lika snabbt återvända.

– Men så vände min hund och sprang in lika snabbt och då såg jag hur vargen stod bara några meter bort, berättar Ahlström.

Jan Ahlström har anmält saken till polisen och skall även informera Länsstyrelsen under onsdagen.

– Det ligger ju ett dagis alldeles intill och det finns många hundar i området, säger han.

 

Källa: http://24i.se/varg-synlig-pa-stadsskogen-i-lindesberg/

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se