Vargangrepp på joggande norrman nära svenska gränsen.

En motionerande norrman har angripits av tre vargar i ett motionspår nära Åmot i norska Østerdalen. Det meddelar norska NRK i en intervju med den angripne.

 

Här angrep tre vargar norsk motionär

Norrmannen Harald Nysæter berättar för NRK att han var ute och joggade med sina hundar när plötsligt tre vargar dyker upp och går rakt mot honom i motionsspåret. Trots att Nysæter plockar upp sten och kastar fortsätter vargarna framåt. Till sist stannar de på tre meters avstånd och visar tänderna.

Harald Nysæters självsäkra uppträdande fick till sist vargarna att dra sig tillbaka och yla i skogskanten. Han ringde då upp sin kamrat som kunde höra ylandena i bakgrunden under samtalet.

Norska Statens Naturoppsyn SN har granskat området och enligt dem råder det inga tvivel om att det var vargar som angrep motionären. Svenska ”experter” har kallats till platsen för att stödja de norska utredarna.

– De skal vurdere adferden til de aggresive ulvene utifra mannens beskrivelser, sammen med den kunnskapen disse ekspertene sitter på fra før, säger SNs sektionschef Kjartan Knutsen till NRK och menar också ”som vanligt” att det är unikt att vargar gått så nära människor.

Vad som är så unikt kan man fråga sig då vargangreppen är många, ökar och finns historiskt belagda i kyrkböcker och folklivsforskning sedan århundranden.

Läs hela artikeln och se även ett videoinslag på NRK.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se