Vargangrepp så omfattande att de skapar byråkratiskt bekymmer

Savoy2

I Frankrike är nu angreppen från vargar mot fårbesättningar så omfattande att myndigheterna inte längre kan hantera dem. Bara under juli månad har 45 angrepp registrerats i Savoy.

Frankrikes 300 vargar ställer onekligen till med mer problem än vad man från myndigheters håll har beräknat för. I Savoy har man från början av juli till nu registrerat 45 angrepp. Många av dem har resulterat i stora förluster för enskilda uppfödare som trots hägn, boskapsvaktande hundar och mer eller mindre ständig närvaro inte kan hindra vargarna.

Myndighetspersonalen väljer inte allt för sällan att inte härleda dödsfall till vargar utan hävdar att ”det lika gärna kan vara gamar”. Uppfödarna själva, ofta med mer än 30 års erfarenhet säger att det är vargar som ligger bakom samtliga angrepp. Har de 30 års erfarenhet kan de troligtvis se skillnaden då vargen blivit aktuell först under de senaste 10-15 åren.

Och likt i Sverige förhindras alla försök till skyddsjakt och populationsbegränsande jakt på varg via olika miljöaktivisters tilltag.

 

Källa: http://www.ledauphine.com/savoie/2014/07/17/en-juillet-45-attaques-de-loup-signalees-en-savoie
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se