Vargar i Malung jagar räv bland husen

Den varg eller de vargar som synts inom Malung och som blivit föremål för skyddsjakt har ännu inte skjutits. Detta trots att den eller de fortsatt visa sig med jämna mellanrum. Sist syntes en av dem jaga räv inne i Malung.

Det finns skäl att misstänka att det rör sig om fler än en varg då antalet observationer är fler än man kan tycka är normalt för en enskild individ.

– Jag hävdar att vi har minst två, men kanske tre vargar i och ganska nära samhället för närvarande. Men det är speciellt en som verkar vara riktigt inne i centrum, säger Mats Larsson, vice ordförande i Malungs jaktvårdskrets till Dalarnas Tidningar.

 

I skymning och gryning

De jägare som fått tillstånd att skjuta vargen har dock inte sett den under de timmar jakten får bedrivas. Observationerna har varit under mörka timmarna innan och efter solens nedgång då skjutförbud råder på varg.

Bland annat har varg siktats nära en bilfirma, nära bilprovningen och under på morgontimmarna i onsdags, då en varg sågs jaga en räv vid bostadsområdet Mården för att sedan försvinna österut över riksväg 71.

 

Vargen nära Skeret

Under tisdagen drog jägarna ut för att eventuellt kunna fälla vargen då en rapport gav vid hand att vargen siktats norr om bostadsområdet Skeret. Vargen hann dock undan innan jägarna fick läge att fälla den.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se