Vargar rymde från djurpark, England

vargar rymde från zoo england

Ett trasigt stängsel uppges vara anledningen till att fem vargar lyckades rymma från Colchester Zoo. Två vargar har skjutits och en varg är fortfarande på rymmen.

En djurpark i Colchester, England med bland annat Kanadensiska Timber Wolf som sevärdhet uppger att något gått fel med inhägnaden efter att vargarna rymt. Upptäckten gjordes på morgonen vid 8-tiden. Polisen meddelade vid 3-tiden att en av vargarna lokaliserats och fångats in.

Total fanns sex vargar i inhägnaden varav fem rymde. En av dem återvände tämligen omgående och en annan sköts med bedövningspil och kunde därefter återbördas. Ytterligare två vargar uppges ha befunnit sig på allt för långt avstånd för att kunna skjutas med bedövningsgevär varför de sköts till döds med konventionell ammunition.

Den femte vargen, som alltså ännu inte lokaliserats tros gömma sig i den täta vegetationen runt djurparken.

Djurparken försäkrar att vargar är skygga och inte bör utgöra någon fara för allmänheten förutsatt att de inte känner sig trängda.

 

Källa: http://www.gazette-news.co.uk/news/10835164.Wolf_escapes_from_Colchester_Zoo___another_two_shot_after_five_get_out_of_damaged_enclosure/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se