Vargar skrämde upp kvinnor i träd

Två kvinnor som var ute för att plocka svamp blev så rädda när de stötte på varg att de flydde upp i ett träd.

– Kvinnorna tycker om varg, men de fick panik när de fick höra fler och fler vargar yla och uppfattade att de kom emot dem, berättar Jimmy Carlsson, besiktningsman för länsstyrelsen i Västra Götaland.

De båda kvinnorna hade gett sig ut i skogen vid Stolpemon några mil sydost om Strömstad. Området ligger inom Kynnefjellreviret, där ett vargpar håller till och där det med största sannolikhet också skett en föryngring i år.

Enligt Jimmy Carlsson, som bor endast några kilometer från platsen, hörde kvinnorna först en varg yla vilket de tyckte var spännande. Men sedan blev det fler och fler som ylade. När svampplockarna uppfattade att vargarna kom mot dem fick de panik och flydde upp i ett träd. Uppe i trädet försökte de kalla på hjälp med hjälp av sina mobiltelefoner.

 

Ringde 112 från trädet

Men det var dålig täckning. Det gick bara att komma fram på larmnumret 112.

Polisen i Strömstad bekräftar att de via SOS-alarm fått ett larm klockan 18.11 från en kvinna som satt uppe i ett träd på grund av vargar. Efter ytterligare två minuter kom ett nytt samtal.

Enligt Jimmy Karlsson sa polisen till kvinnorna att absolut inte klättra ner, utan att stanna i trädet tills hjälp kom.

Polisen kontakta sedan den ena kvinnans pojkvän, som också var ute i skogen, samt en granne.

– Det var grannen som kom till undsättning. Eftersom han visste ungefär var kvinnorna befann sig åkte han dit och tutade med bilen så kvinnorna kunde springa ut till vägen, berättar Jimmy Carlsson.

 

”Kvinnorna var i chock”

Polisen tog också kontakt med en eftersöksjägare som åkte till platsen. Klockan 18.17 fick kvinnorna besked om att hjälp var på väg.

Jimmy Carlsson mötte kvinnorna på vägen sedan de tagit sig in i grannens bil.

– Dom var i chock och kunde inte redogöra för var de varit. De hade inte sett vargarna, bara hört dem yla och att det bröts kvistar inne i skogen, berättar han.

De båda kvinnorna är inte från trakten och är hemmahörande i Göteborg.

Artikel: Vargar skrämde upp kvinnor i träd – Jakt & Jägare.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se