Vargar uppsökte älgjägare – varningsskott avlossades

Under älgjakten gick hundföraren Anders Öberg på en slagen älgkalv. I nästa ögonblick dyker en varg upp varpå varningsskott avlossades.

Fler vargar ger som vi brukar påpeka fler möten. Trots den cementerade uppfattningen om att vargar egentligen är så skygga att de i samma ögonblick de hör eller känner en människa springer därifrån, strömmar uppgifter om vargmöten in mer eller mindre dagligen.

Under älgjakten rör sig av förklarliga skäl fler människor i skog och mark. Hundföraren Anders Öberg, gick med sin älghund i band just på grund av att det förmodades finnas varg i markerna. Under att Anders och hans gråhund gick igenom såten stötte de på en slagen älgkalv strax före lunch.

I nästa stund upptäcker så Anders att en varg närmar sig.

– Jag har hunden två, tre meter ifrån mig och tar upp radion för att prata med jaktledaren när en varg kommer emot oss med sänkt huvud på 20 meters håll. Jag upplever den som hotfull och får loss bössan och skjuter ett varningsskott, säger Anders Öberg till Svensk Jakts nätupplaga, och då lämnar vargen platsen.

Jaktledaren möter så upp med Anders vid den slagna kalven varpå två vargar återigen dyker upp.

– Då börjar vi tjoa och de backar undan till en plats 50 meter bort. När vi senare går till platsen räknar vi med att fyra vargar legat där, säger Anders Öberg.

Jaktlaget avbröt jakten för dagen.

 

Källa: http://svenskjakt.se/Start/Nyheter/2014/10/vargar-uppsokte-algjagare/
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se