”Vargen kom med en katt i munnen”

En kvinna på promenad med sina hundar fick se lite mer natur än hon kanske förväntade sig. Hon blev vittne till två vargar och den ena kom med en svartvit katt i munnen.

Promenaden skedde på måndagskvällen i Tusby, Finland. Kvinnan, hennes man och deras hundar var vid tillfället för observationen i närheten av kyrkogården då de plötsligt såg två vargar.

– Först såg jag den ena vargen och undrade lite vad det var för djur. Den gick undan ett ögonblick och när den kom tillbaka såg jag också den andra vargen. Då såg jag också att den ena vargen hade en svart och vit katt i munnen, säger kvinna till iltalehti.fi.

 

Polisen bekräftar vargar

Polisen i Mellersta Nyland bekräftade att nödcentralen fått rapporter om vargar. Polisen anlände till platsen och tillsammans med de promenerande paret gick de igenom området och fann också spåren efter de besökande vargarna.

 

Kvinnan ledsen för katten

– Det var en kille med moped som också såg den svartvita katten i vargens käftar. Om du känner någon som förlorat en sådan katt i området är risken stor att det var just den katten. Då är det borta.

 

Magra djur

Kvinnan säger att de båda vargarna var magra, att de verkade som om de inte hade så mycket hull. Vidare berättar kvinnan att den ena vargen försvann mot kyrkogården och den andra mot en närliggande bro.

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se