Vargflock tas bort efter angrepp på kor, USA

En vargflock med smak för nötkött skall skyddsjagas i Washington. Department of Fish and Wildlife i Washington fattar beslutet efter att 15 nötdjur dödats och skadats i norra Stevens County.

Vargens intåg i delstaten Washington kantas av samma konflikter som alltid där vargen väljer att utöka sitt näringssök till tamboskap. Sedan mitten av juli har minst 15 nötkreatur dödats och skadats i norra Stevens County meddelar WDFW, Washington Department of Fish and Wildlife.

Vargflocken, benämnd Wedge Pack är den första i delstaten sedan början av 1900-talet och beslutet om att skjuta bort hela flocken möts med stor irritation från lokala miljöorganisationer. Som vi tidigare rapporterat är idén om att skjuta bort problemindivider eller ens enskilda inte längre gångbar vilket vargforskaren Dianne Boyd påpekade vid sitt framträdande vid vargsymposiet i Vålådalen 2012.

”Vargarna lär sig direkt av varandra och i början tog man bara bort den skyldiga, men undantagslöst så fortsatte flocken ta tamdjur. Resten av flocken kopplar inte ihop skyddsjakt på en individ med att de tagit tamdjur utan fortsätter, berättar Boyd vid Vålådalen 2012.”

Slutsatsen är att WDFW hörsammat Boyds forskningsresultat och helt enkelt väljer att ta bort hela vargflocken.

Källa: http://www.spokesman.com/blogs/outdoors/2012/sep/21/death-sentence-issued-entire-wolf-pack-wedge-area/

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se