Vargflock tog hund framför familj, Kanada

varg tog hund framför familj

Under en promenad längs stränderna på Vancouver Island dök plötsligt en vargflock upp. Familjen kunde inget göra då flocken gick till angrep och släpade en av hundarna till skogs.

I tisdags förra veckan promenerade en familj på Wickinninish Beach, Vancouver Island. Paret och deras barn hade sina två hundar med sig. Hundarna sprang av allt att döma lösa framför familjemedlemmarna då plötsligt en vargflock dyker upp.

Vargflocken går till omedelbar attack mot en av de två hundarna och släpar den till skogs. Den andra hunden attackeras också men undkom med skador. En hund dödad och en skadad blev således slutresultatet av promenaden.

Mark Young, vid parkanläggningen (typ nationalpark reds anm.) säger att man trots händelsen bör kunna känna sig relativt säker då man besöker parken. Samtidigt påpekar han att händelsen visar på nödvändigheten av att hålla ”såväl barn som husdjur inom räckhåll”.

Närmaste politiker, borgmästaren i Tofino säger samtidigt att ”om vargarna blir alldeles för bekväma med att närma sig människor måste vi skjuta dem”.

 

Källa: http://bc.ctvnews.ca/wolves-drag-dog-off-tofino-beach-attack-another-as-family-watches-1.2276572

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se