Varghybrid skjuten vid finska gränsen

En förmodad varghybrid sköts av gränsvakter vid gränsen mot Karelen. Det vargliknande hunddjuret hade uppträtt aggressivt mot människor och bedömdes som farlig för allmänheten.

Finska Yle rapporterar att ett hunddjur skjutits i Lieksa cirka 50 mil nordost om Helsingfors efter det att den uppträtt aggressivt och hotfullt mot människor i området. Gränsvakterna kunde inte identifiera djuret som varg eller hund utan snarare en blandning av de två. Mer kunskap om hybridisering väntas efter analys och obduktion.

Hybriden hade uppträtt hotfullt men var omöjlig att fånga in vilket fick polisen att utesluta att det handlade om ett domesticerat djur utan att det faktiskt var frågan om ett vilt djur. Aggressiviteten gjorde också att polisen fattade beslut om avlivning och tillkallade lokala jägare för att utföra uppdraget.

Hybriden sköts cirka 5 kilometer från gränsen och vägde cirka 40 kilo och var i övrigt i god kondition. Till utseendet liknade hybriden en blandning av varg och schäferhund.

Källa: http://yle.fi/uutiset/metsastajat_ampuivat_pedon_lieksassa/6207014 Foto: Finska Polisen
 

Category: Nyheter · Tags: ,

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se