Varghybrider skjutna efter att ha dödat 10 djur i hägn

varghybrider skjutna efter omfattande angrepp usa

Djurägaren hörde hur hans hägnade hjortdjur kastade sig i panik mot stängslet när två ”vargar” gick lös på flocken. Av hans 57 djur dödades 10 innan han sköt ”vargarna”.

I Webster, Wisconsin förlorade en djurägare 10 farmade hjortdjur i ett hägn efter att två ”vargar” gått lös på besättningen. Han förstod att något inte stod rätt till när han hörde hjortdjuren kasta sig mot det höga nätstängsel som omgav hägnet.

Väl på plats såg han två hunddjur som han uppfattade som vargar i färd med att dräpa djur efter djur. När han väl skjutit ”vargarna” tillkallade han lokala myndigheter för att få bekräftat att han förlorat djur och var berättigad till ersättning.

Myndighetspersonalen konstaterade dock att det inte rörde sig om renrasiga vargar utan om varghybrider. Huruvida det påverkar möjligheten till ersättning från myndigheterna är nu en fråga som djurägaren väntar svar på.

 

Källa: http://www.northlandsnewscenter.com/news/nw-wisconsin/Two-wolves-killed-after-attacking-and-killing-many-deer-on-deer-farm-255428361.html
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se