Vargincident i trädgård, Mårdshyttan

vargincident mårdshyttan

En varg gjorde enligt flera vittnen upprepade utfall mot en kvinna i hennes trädgård. Händelsen utspelade sig vid 19-tiden i Mårdshyttan. Länsstyrelsen är informerad.

Enligt trovärdiga vittnesuppgifter inträffade en otäck händelse i går kväll i Mårdshyttan, Örebro. Vid 19-tiden upptäcktes en varg inne i en trädgård. Vargen befann sig vid upptäckten cirka två meter från trappan till bostadshuset. Detta trots att en kvinna, boende i huset var ute i trädgården.

Kvinnan skrek åt vargen i hopp om att den skulle ge sig av men det resulterade i att vargen gjorde flera utfall, attacker mot kvinnan. Mannen i huset kom då till undsättning och kunde med hjälp av en kastrull föra tillräckligt med oväsen för att vargen skulle ge sig av.

En halvtimme senare observerades en varg av ett annat vittne inte långt från platsen för händelsen.

Länsstyrelsen informerades och har under morgonen undersökt platsen och dokumenterat vittnesmålen. I den rapport som sammanställts av fältpersonal förekommer dock ingen information om att vargen skulle ha gjort utfall mot kvinnan. Händelsen beskrivs i mer milda ordalag. Dock framgår att varg vid flera tillfällen varit på och i närheten av gården.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se