Vargobservationerna ökar i Surahammar

Två vargar har idag uppehållit sig vid Västsura herrgård i Surahammar. Det berättar den tidigare NVV-anställde Tommy Svensson för Jaktjournalen. Observationerna har ökat kraftigt i området.

Ett vargpar, könen ej definierade, har inom fem minuter varit synliga för två personer i närheten av Västsura herrgård i Surahammar. Vargarna uppehöll sig mindre än 100 meter från herrgården, berättar Tommy Svensson, Västsura, för detta anställd vid Naturvårdsverket.

Först sågs vargarna på ett stort gärde norr om Västsura herrgård, strax senare upptäckte ytterligare en person de två vargarna vid panncentralen intill Västsura herrgård.

Herrgården fungerar för tillfället som flyktingförläggning med plats för 140 personer. De båda vargarna, en ljus och en mörk, sågs lämna området via en väg som går upp mot Odelbo.

Tidigare i veckan sågs en varg på väg 66, vargen befann sig mellan viltstängslen och iakttogs när den lämnade vägområdet vid golfbanan. Området där vargen sågs är endast 150 meter från ett villaområde i Surahammar.

Golfbanan ligger cirka en mil söder om det område där länsstyrelsen för tillfället bedriver skyddsjakt på två vargar ur Skultunareviret.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se