Vargskeptiker brutalt misshandlad, Dalarna

Aggressiva vargar.

En äldre man, Sven Danielsson blev brutalt misshandlad av tre maskerade personer. Beväpnade med baseballträ knäckte de näsa och okben innan de hälsade att Sven skulle sluta uttala sig negativt om varg.

Nu kan man konstatera att inte bara debatten kring varg gått över styr efter att 70-åriga Sven Danielsson blivit brutalt misshandlad mitt på dagen vid bensinmacken i Gryksbo. Första smällen fick han av slagträet innan ligisterna ens hunnit ur bilen. Efter att de klivit ur fortsatte den brutala misshandeln.

– Jag kände varken igen personerna eller bilen. De tre personerna hoppade ur bilen och fortsatte slå, berättar Sven.

Sven försvarade sig så gott han kunde men motståndet var övermäktigt. I dag har Sven fortfarande mycket ont och bilderna i Dalarnas Tidning vittnar om en svår misshandel.

Anledningen till misshandeln verkar ha varit Svens uttalanden i vargfrågan han gjorde i Falukuriren samband med sin 70-års dag i mars.

– Innan personerna åkte från platsen sa de åt mig att inte uttala mig om vargar. Jag är vargmotståndare, säger Sven Danielsson, som inte ser något annat skäl till att någon skulle ge sig på honom på det är sättet.

Valet av vapen, baseballträ för tankarna till den video som rapparen Follow Him To The End of The Desert spelat in där en jägare slås blodig med just ett sådant vapen. Rapparen berättade om sin syn på varg i SR P3 Verkligheten för ett tag sedan och förevisar även rekvisitan till videon. Rapparens brutala attityd förstärks av att han alltid framträder iklädd rånarluva.

Misshandeln av Sven Danielsson är polisanmäld. Polisens vakthavande befäl i Falun bekräftar att det finns en anmälan om grov misshandel och att förundersökningen pågår. Ärendet hanteras av kriminalavdelningen i Falun.

Danielsson fick hjälp av sina grannar med att ta sig hem efter den svåra misshandeln och stämningen bland hans vänner är upprörd.

– De måste ha spanat på mig och sett att jag gick ut. Mina grannar hjälpte mig hem efter misshandeln, tror Sven Danielsson.

UPPDATERAD 14:26 Offret säger i en radiointervju med tidningen Jakt & Jägare att en av de tre som deltog i misshandeln förmodligen var kvinna.

 

Källa: http://www.dt.se/nyheter/falun/1.5826952-skulle-posta-brev-blev-nedslagen
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se